POSUDA 4,2 L / Ø 20 CM

51,330.00 RSD

Z-2042

Masterpiece posuda od 4,2L, izrađena od superiornog Zepter metala 316L, napredne tehnologije i inovativnog dizajna, omogućava kuvanje bez dodavanja vode, masnoće ili soli. Hrana pripremljena u ovoj posudi je zdravija i ukusnija jer zadržava prirodan ukus i aromu, vitamine i hranljive sastojke, sadrži manje kalorija i nema štetnih materija. Prelaskom sa nekvalitetnog posuđa na Zepter posuđe doprinosite zdravlju vaše porodice.

Šifra proizvoda: Z-2042 Kategorije: , , Oznaka:

KVALITETNI MATERIJALI + SISTEM KUVANJA ZDRAVE HRANE = DUŽI ŽIVOT

Niko ne treba da ugrožava svoj život bezvrednom, otrovnom i kancerogenom hranom, zato što koristi posuđe lošeg kvaliteta. Jedino pravo rešenje je Zepter Masterpiece posuđe. Pripremajte zdravu hranu, uživajte u njoj i živite duže i bolje. Duboke Masterpiece posude su savršene za pripremanje raznih jela, kao što su testenine, supe, kari, gulaš i mnoga druga. Najsavremenija Zepter tehnologija i najbolji, najskuplji materijali obezbeđuju da vitamini, minerali i proteini u hrani, kao i njeni prirodni ukusi i arome, ostanu sačuvani – da ona ostane zdrava i ukusna. Pored toga, hrana ne gubi na težini, ne lepi se za posudu, ne zagoreva, ne sadrži otrovne masnoće ni akrolein i nije kancerogena. Takođe, izgleda bolje, jer su sačuvani njena boja, oblik i tekstura.

KVALITETNI MATERIJALI: Posuđe lošeg kvaliteta je najveći neprijatelj zdravlja. Materijali koji se najčešće koriste za izradu posuđa su: keramika, staklo, aliminijum, teflon, laki čelik, emajl itd. Ovi materijali često oksidišu i rđaju; hrana lako zagori. Istraživanja su pokazala da ’non-stick’ prevlake i slični materijali koji se koriste tokom procesa lepljenja uzrokuju karcinom. Zepter posuđe ne sadrži opasne materijale i prevlake; ’non-stick’ površina nastala je primenom specijalne tehnologije koja menja strukturu metala, pa je ovo posuđe apsolutno bezbedno za zdravlje. Duboke Masterpiece posude izrađene su od vrhunskog Zepter metala 316 L, čiji troškovi proizvodnje su 50% veći nego za nerđajuće čelik 18/10, ali je on mnogo vredniji i značajno trajniji. Ovaj izvanredan metal je ekološki, neuništiv, otporniji na mehaničke i hemijske uticaje i potpuno otporan na koroziju.

Metal 316L nije porozan, ne prima mirise hrane, ne menja boju i u njemu hrana ne zagoreva. Pored toga, maksimalno je neutralan, ne izaziva alergiju i lakši je za upotrebu, čišćenje i održavanje. Ovaj materijal se ekskluzivno koristi svuda gde se zahteva vrhunski kvalitet: u medicini, za implante, proteze, hirurške instrumente; u proizvodnji luksuznih proizvoda, kao što su ekskluzivni satovi, automobili i jahte. Zepter superioran metal 316L je idealan i pravi izbor za pravilnu pripremu zdrave hrane, za bolji i duži život.

Patentirano akutermno kompaktno dno, srce Zepter načina za pripremu zdrave hrane, obezbeđuje uštedu do 70% energije. Spojeno je sa telom posude presom pod pritiskom od 2.000 tona (nije ni lepljeno ni lemljeno), što čini dno kompaktnim i neuništivim. Zepter radio digitalni termokontrolor omogućava potpuno automatizovan proces kuvanja, od početka do kraja.

Zepter posuđe štedi do 50% vremena, do 70% energije i između 30% i 50% hrane, jer se ona ne skuplja i ne gubi svoju nutritivnu vrednost, a pre svega, štiti vaše zdravlje.

SISTEM KUVANJA ZDRAVE HRANE: Zepter je razvio proces pripremanja hrane u kome se vodena para oslobođena iz hrane diže ka poklopcu, koji je uvek hladniji od drugih delova posude. U kontaktu sa njim, para se kondenzuje i kapljice tečnosti padaju na hranu u posudi. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana. Zepter zatvoreni kružni ciklus garantuje pripremu zdrave hrane, bez dodavanja vode ili masnoća, uvek na niskim temperaturama.

Istraživanja pokazuju da kuvanjem u Zepter posuđu čuvamo 72% više vitamina A, 252% više kalcijuma, 336% više fosfora i čak 83% više gvožđa nego kada kuvamo u klasičnom posuđu. Utvrđeno je da juneće meso ima 67% manje masnoće kada se peče u Masterpiece posuđu, a pileće 51% manje od prirodnog sadržaja masnoće u mesu. Ovo je dobra vest za osobe sa povišenim holesterolom, a takođe i za one koji spadaju u rizičnu grupu za oboljevanje od karcinoma, s obzirom da je 62% svih kancerogenih oboljenja (karcinom dojke, debelog creva, prostate, bubrega) prouzrokovano ishranom bogatom mastima, gojaznošću i nepravilnom pripremom hrane u klasičnom posuđu, uz dodavanje masnoća, ulja i soli.

DUŽI ŽIVOT: Najnovije naučne publikacije pružaju dokaze da je zdrava ishrana jedan od ključnih faktora koji utiče na životni vek ljudi, jer utiče na dužinu telomera. Kraći telomeri  dovode se u vezu sa većom stopom smrtnosti i niskim stopama preživljavanja. Šta jedemo i koliko jedemo značajno utiče na naše telomere, zdravlje i dugovečnost.

Nema potrebe da kuvamo povrće u vodi, koja uništava njihove nutritivne i biološke vrednosti. Nema razloga da pržimo na visokim temperaturama, u pregrejanim masnoćama u kojima se stvaraju trans masne kiseline i akrolein, izuzetno otrovna, zapaljiva kancerogena supstanca braon boje, koja ostaje u hrani koju jedete. Napravite pravi izbor, uložite u svoje zdravlje kupovinom izvanrednog Zepter Masterpiece posuđa i uživajte u uspešnijem i dužem životu.

Dodatne informacije

OZNAKA

Z-2042

Naziv proizvoda

POSUDA 4,2 L / Ø 20 CM

Primena

Tradicionalno kuvanje (sa vodom), kuvanje bez vode, pečenje bez masnoća, kuvanje na pari

Bruto težina (kg)

2.42

Neto težina (kg)

2.12

Kapacitet posude

4,2 L

Prečnik posude

20 cm

Visina posude

13,5 cm

Vrsta čelika

AISI 316 L-304

Poklopac

Uz posudu se dobija i poklopac. Ova posuda nije pogodna za kombinaciju sa Syncro Click poklopcem.

Pokazatelj temperature

Proizvod se distribuira sa analognim termokontrolorom

Pogodno za pranje u mašini za sudove

Da (Termokontrolor nije pogodan za pranje u mašini za sudove)

Pogodno za korišćenje u rerni

Da (Termokontrolor nije pogodan za korišćenje u rerni)

Zemlja porekla

Italija

Dobavljač

Home Art & Sales Services AG, Švajcarska

Uvoznik

Zepter International doo, Bulevar Mihajla Pupina 117, Novi Beograd

Garancija

Besplatna garancija u periodu od 30 godina (Zakonska garancija – 2 godine odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru + Ugovorena garancija – 28 godina po isteku zakonske garancije) na popravke ili zamenu u punom obimu na sve proizvode izradene od Zepter metala za slucajeve grešaka u materijalu ili proizvodnji. Zepter daje 24 meseca garancije (Zakonska garancija – 2 godine odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru) na delove koji nisu izradeni od Zepter metala 316L i 304. Digitalni I analogni Zepter termokontrolori su takode pokriveni garancijom u trajanju od 24 meseca (Zakonska garancija – 2 godine odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru). Ne stavljajte Zepter termokontrolor u rernu, mašinu za pranje sudova ili na vruce površine, i ne izlažite ga visokim temperaturama. Plasticni delovi su pokriveni garancijom u trajanju od 24 meseca (Zakonska garancija – 2 godine odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru). Ne stavljajte ih u rernu i ne izlažite ih visokim temperaturama. Zepter daje garanciju (Zakonska garancija – 2 godine odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru) na pozlatu na svim proizvodima. Garancija ne pokriva: estetske promene koje su nastale normalnim korišcenjem i koje ne uticu na performanse proizvoda i oštecenja nastala nepravilnom upotrebom proizvoda. Kako biste imali pravo na garanciju, morate imati dokaz o kupovini, molimo sacuvajte ga.

Sertifikati/Deklaracije

Izjava o usklađenosti sa direktivama: 1935/04/EC i EU 10/2011 – izjava koja potvrđuje da su korišćeni materijali i proizvodi namenjeni za kontakt sa hranom, 2023/06/EC – izjava koja potvrđuje usklađenost sa dobrom proizvođačkom praksom u poštovanju pravila u pogledu korišćenja materijala u kontaktu sa hranom, 2011/65 EU – izjava koja potvrđuje usklađenost sa ograničenjima opasnih materija.